Onze werkwijze

De verschillende stappen in onze werkwijze

1. Contact

U zet de eerste stap in de richting van uw nieuwe website door met ons contact op te nemen. Dit kan door ons contactformulier in te vullen of door ons te bellen.

Dit eerste contact kan u het best voorbereiden door een beschrijving te maken van uw wensen voor uw nieuwe website. Daarnaast kan u in onze vooropgestelde pakketten eens rondsnuisteren en eventueel een pakket aangeven dat het best aan uw noden voldoet. Geen nood indien dit te technisch lijkt of er geen pakketten zijn die aan uw eisen voldoen. Wij stellen met alle plezier samen met u een pakket op maat samen.

2. Vereisten

Om u de beste service te kunnen leveren, willen wij precies weten wat u verwacht van uw nieuwe website. Wij maken dan zo snel mogelijk met u een afspraak voor een eerste contact. Tijdens deze ontmoeting gaan wij met u rond de tafel zitten om naar uw verhaal te luisteren. Dit geeft ons ook de kans de verschillende oplossing toe te lichten en samen met u de meest gepaste te selecteren.

Een goede communicatie is van het grootste belang om uw nieuwe website tot een succes te maken.

3. Analyse & structuur

Wanneer we een duidelijk beeld hebben van uw verwachtingen, maken wij een analyse en beschrijving van uw gepersonaliseerde oplossing. Dit laat ons toe de exacte kostprijs te bepalen en een duidelijke overeenkomst met u te stellen.

Daarnaast creƫren wij eveneens een prototype website voor u. Dit is een website die de structuur van uw uiteindelijke oplossing weergeeft maar nog geen functionaliteit of inhoud vertoont.

De beschrijving van uw persoonlijke website en het gemaakte prototype laat ons toe om af te toetsen of wij als leverancier en u als klant op eenzelfde lijn zitten. Onduidelijkheden en gedachteverschillen kunnen hierbij worden opgehelderd zodat we samen tot een ideale oplossing komen.

4. Ontwikkeling & testen

Vervolgens starten we met de effectieve ontwikkeling van uw website. Tijdens dit proces contacteren wij u geregeld zodat u ook zelf de kans krijgt om onze vooruitgang op te volgen en de website te zien groeien.

Tijdens deze ontwikkelingsfase wordt de website eveneens continue getest.

Bij het testen worden onder andere volgende aspecten in acht genomen:

  1. Layout – Door de website te raadplegen met de meest populaire browsers (Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, …) kunnen wij u garanderen dat uw website voor iedereen toegankelijk is.
  2. Responsive design – Indien vereist testen we eveneens de opmaak op verschillende tablets en smartphones.
  3. Functionaliteit – We testen of alle gevraagde functionaliteit aanwezig is en correct functioneert.
  4. Gebruiksvriendelijkheid – Daarnaast laten we ook mensen die niet betrokken waren bij het project de website bezoeken en enkele opdrachten uitvoeren. Zo kunnen we de gebruiksvriendelijkheid van uw website garanderen.
  5. Performantie – Een trage website is niet bruikbaar, daarom besteden wij eveneens aandacht aan het testen van de tijd die uw website nodig heeft om te laden of acties te verwerken.

5. Lancering

Zodra de website voldoet aan de vooropgestelde eisen en u groen licht geeft, wordt deze publiek geplaatst en kunnen mensen de website bezoeken.

6. Garantie & onderhoud

Nadat de website gelanceerd is, geniet u nog een maand van onze garantie waarin wij gratis eventuele problemen met de website oplossen.

Ook het onderhoud van de website kunnen wij voor onze rekening nemen. Kleine aanpassingen zoals het aanpassen of toevoegen van inhoud voeren wij uit aan uurtarief. Natuurlijk is het ook mogelijk om toegang tot het CMS te krijgen zodat uzelf kleine aanpassingen kan doorvoeren. Eveneens voorzien wij hier een gepaste opleiding voor.

Voor grote aanpassingen wordt ons 6-stappenplan opnieuw doorlopen.